MarYa GhiTa

Fotografia mea
Motto.. Sunt un om viu. Nimic din ce-i omenesc nu mi-e strain. Abia am timp sa ma mir ca exist, dar ma bucur intotdeauna ca sunt. Nu ma realizez deplin niciodata, pentru ca am o idee din ce in ce mai buna despre viata. Ma cutremura diferenta dintre mine si firul ierbii, dintre mine si lei, dintre mine si insulele de lumina ale stelelor. Dintre mine si numere, bunaoara intre mine si 2, intre mine si 3. Iau in serios iarba, iau in serios leii, miscarile aproape perfecte ale cerului... Nichita Stanescu

marți, 18 februarie 2014

POSIBILE CAI PENTRU A NE ELIBERA DE TRECUT



                    
INTOARCEREA IN TIMP

Multi oameni intrerup comunicarea cu familia lor deoarece nu sunt deacord cu aceasta. Nu vor sa semene cu cei din familie, le este frica sa nu repete  un “pattern “, au trait un eveniment ca fiind nedrept sau pur si simplu nu se simt bine in familia lor. Altii fug departe de familia lor, din punct de vedere geografic. Insa am vazut faptul ca mostenirea noastra familiala ne urmareste, este in noi iar fuga sau indepartarea nu sunt o solutie. Ceea ce nu inseamna insa  ca nu se poate face nimic. Se pot vindeca ranile arborelui genealogic, se pot intrerupe programele negative si se pot incheia astfel transmiterile negative. Acceptand sa redesenam istoria familiei , apoi sa o analizam si sa o decodam am putea face gesturi eliberatoare evitand repetitiile nedorite. Acest parcurs aproape initiatic ne va ajuta sa ne impacam cu inconstientul nostru, prin deschidere si evolutie :mai intai printr-o deschidere spre mostenirea psihica, o constientizare si acceptare a continutului inconstientului, atat in aspectele luminoase cat si cele intunecate, lasandu-l sa-si elibereze potentialul.

PRIMUL PAS – REGASIREA TRECUTULUI

Jung spunea :”Ceea ce nu ajunge la nivelul constiintei, se intoarce sub forma de destin”. Si invers,  putem pune capat repetitiilor negative aducand la nivel constient evenimentele care au declansat procesul. De aceea prima etapa consta in regasirea trecutului, a mostenirii, precum si a afectelor care o insotesc, a emotiei starnite de evenimentul traumatic. Simplu fapt de a-ti regasi trecutul, te ajuta sa incepi o schimbare. Iar apoi vei putea, nu doar sa-ti regasesti mostenirea psihica nefasta, ci sa refaci legatura cu stramosii tai puternici. 

EXPRIMAREA IN CUVINTE A CEEA CE S-A INTAMPLAT, FOLOSIREA CUVINTELOR CORECTE

“Fiinta umana este o fiinta a limbajului “ spunea Francoise Dolto. O exprimare adevarata,”un cuvant corect “ , structureaza persoana, trairile ei, simtamintele ei, imaginarul acesteia. ”Cuvantul potrivit” inseamna sa gasesti cuvinte care sa exprime adevarul despre ceea ce s-a intamplat. Tacerile, lucrurile ramase nespuse sau cuvintele inselatoare pot cauza deceptii, confuzii, afectiuni si devitalizare, chiar dezumanizare..

REFUZAREA UNEI MISIUNI, RENUNTAREA LA EA.

Ni se intampla sa ne atribuim inconstient misiunea de a-i salva pe parintii nostrii sau de a le realiza aspiratiile, in loc sa le realizam pe ale noastre. Renuntarea constienta la repararea problemelor parintilor nostrii si la  a nu mai lua asupra noastra ceea ce le apartine lor, este cu siguranta usor de zis dar greu de facut! Insa este cea ma buna metoda de a deconecta acest gen de transmisiune.  Este vorba de a pronunta cuvintele: ”INCEPAND DE ACUM, RENUNT LA ACEASTA MISIUNE, ACEST PROIECT, ACEST CONFLICT.... NU ESTE AL MEU ! EU AM PROPRIA MEA VIATA DE TRAIT !”
RECADRAREA EVENIMENTULUI

    O modalitate de a recadra evenimentul este aceea de a elabora o noua lectura a propriului trecut,care sa nu fie dominate de problema responsabilitatii(cine este vinovat? ci mai degraba de cea a intelegerii (ce s-a intamplat?), astfel, in medicina moderna , nu exista victime si nu exista vinovati. Exista doar legile biologiei. Si, ca in fizica, nimic nu se creeaza, nimic nu se pierde, totul se transforma. Este suficient sa constientizam ceea ce circula in memorii.
Prin acest  demers putem raspunde la intrebarea “Cine sunt ? stiu de unde vin si stiu cine sunt! Aceasta transformare poate duce spre o libertate autentica. 
 Joe - Ann Benoit – “Aschia nu sare departe de trunchi”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu