MarYa GhiTa

Fotografia mea
Motto.. Sunt un om viu. Nimic din ce-i omenesc nu mi-e strain. Abia am timp sa ma mir ca exist, dar ma bucur intotdeauna ca sunt. Nu ma realizez deplin niciodata, pentru ca am o idee din ce in ce mai buna despre viata. Ma cutremura diferenta dintre mine si firul ierbii, dintre mine si lei, dintre mine si insulele de lumina ale stelelor. Dintre mine si numere, bunaoara intre mine si 2, intre mine si 3. Iau in serios iarba, iau in serios leii, miscarile aproape perfecte ale cerului... Nichita Stanescu

luni, 22 iulie 2013

STAPANIREA EMOTIILOR - D.Sc.,Ph.D.TEODOR VASILE


   "Atunci cand nu suntem calmi, cand nu ne stapanim emotiile, mintea noastra se lasa cuprinsa de o energie negativa, care se ridica de la nivelul organelor interne - grijile starnesc energia negativa a Pamantului, din stomac, frica ne napadeste cu energia rece a Apei din rinichi, enervarea duce la ridicarea energiei Focului din ficat.
   In traditia orientala mintea omului este vazuta asemenea unei oglinzi care reflecta lumea inconjuratoare. Asadar, imaginile pe care le percepem zi de zi depind de capacitatea noastra de percepere. Daca avem mintea calma si ferma, vom percepe mediul la adevaratele sale dimensiuni. Din contra, mentalul incordat, stresat, nervos va percepe distorsionat lumea inconjuratoare, iar judecatile lui vor fi false. Intelectul incordat va lua realitatile distorsionate drept adevarate, reale si prin urmare, actiunile viitoare vor fi distorsionate. O asemenea persoana nu va putea relationa niciodata nici cu sine, nici cu ceilalti. Vremurile moderne pe care le traim presupun multa stapanire de sine, multa fermitate in relatiile cu semenii nostri.
   Pentru a atinge aceasta stare mentala calma si ferma, trebuie sa ne eliberam de toate prejudecatile culturale sociale, cu care suntem inconjurati inca de la nastere. Este o sarcina foarte dificila pentru ca trebuie astfel sa indepartam o experienta de multi ani.
   "Stiinta mintii " cultivata de inteleptii orientali, cuprinde diverse tehnici care, invatate si cultivate cu atentie, duc in timp la indepartarea prejudecatilor sociale si la perceperea corecta a lumii. Un principiu de baza  al "stiintei mintii este acela ca subiectul si obiectul perceptiei apartin aceluiasi proces si nu se pot separa unul de celalalt. Poti exercita in permanenta controlul asupra ta; controlandu-ti mintea, poti ajunge sa percepi mediul la adevaratele sale dimensiuni.
   Pentru ca energia se transforma in spirit, fermitatea si calmul mentalului se obtin numai daca energiile interne sunt calme, echilibrate. Asadar mintea noastra este in legatura directa cu energia, iar calitatea energiei noastre determina in mod direct calitatea functiilor creierului.
   Fermitatea si calmul pot fi sustinute, la nivelul fundamental al esentei, prin consumarea diferitelor substante nutritive care ajuta la dezvoltarea normala a creierului . Pentru amplificarea functiilor cerebrale, primordiali sunt acizii grasi esentiali (elemente principale in structura celulara a neuronilor si in lichidul cerebrospinal) si aminoacizii ( care produc neurotransmitatori ce conduc mesajele de la celulele creierului la sistemul nervos central.)
   Exista anumite plante care amplifica circulatia cerebrala si stimuleaza epifiza si hipofiza, sustinand activitatea creierului pentru ca acesta sa comande trupului cele mai bune raspunsuri. Astfel o modalitate este aceea a administrarii de ginseng (Panax ginseng) asociat cu << arborele templierilor >> (Ginqo biloba). In cazul unei deficiente vitaminice sau minerale, se va complecta cu un complex de vitamine (A,B5,B6,C,E,D2,K) si Ca,Mg,Li,Fe si Zn. Actiunea acestora este benefica numai atunci cand sangele este curat,<<fara impuritati>> Daca sangele nu este curat, el transporta in toate tesuturile corpului, deci si la creier, diverse toxine. Mai mult, capacitatea sangelui de a transporta substante nutritive in corp este mult diminuata. Atunci cand creierul este asaltat de substante toxice care contin intr-o cantitate ridicata, clor, metale grele sau acizi, nu se poate pastra starea de sanatate si, implicit, nu se pot obtine fermitatea si calmul. Pentru o purificare cat mai eficienta a sangelui, un remediu recomandat este practicarea unui post <<oshawa>> de o saptamana, de cateva ori pe an sau consumului exclusiv de legume sau fructe proaspete lunar, timp de doua-trei zile.
   Fermitatea si calmul fiind atribute ale spiritului, cea mai buna metoda de cultivare a acestora ramane meditatia, prin indepartarea perceptiilor senzoriale si eliminarea tuturor reactiilor emotionale necontrolate."
Capitol din cartea "Flacara Violeta "- D.Sc.,Ph.D.Teodor Vasile

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu