MarYa GhiTa

Fotografia mea
Motto.. Sunt un om viu. Nimic din ce-i omenesc nu mi-e strain. Abia am timp sa ma mir ca exist, dar ma bucur intotdeauna ca sunt. Nu ma realizez deplin niciodata, pentru ca am o idee din ce in ce mai buna despre viata. Ma cutremura diferenta dintre mine si firul ierbii, dintre mine si lei, dintre mine si insulele de lumina ale stelelor. Dintre mine si numere, bunaoara intre mine si 2, intre mine si 3. Iau in serios iarba, iau in serios leii, miscarile aproape perfecte ale cerului... Nichita Stanescu

duminică, 25 octombrie 2015

CALUL SI CALARETUL



"Imaginaţi-vă câţiva călăreţi. Unul are un cal puternic şi minunat, şi el călăreşte extraordinar. 
Merge liniştit, fără grabă şi, când e nevoie îşi struneşte calul. 
Altul are un cal puternic, iute, dar el nu-l poate nicidecum controla şi, de aici haosul, distrugerea, situaţiile nerezolvate - el nu-şi poate stăpâni calul. 
Varianta a treia: un călăreţ puternic şi un cal mediocru. Îl poate goni, împinge cu pintenii şi va observa încet că bidiviul său se va teme de toate. 
Varianta a patra: un călăreţ prost şi un cal pe potrivă. Explozii periodice de imprevizibilitate şi uneori o mişcare liniştită, domoală.
Calul reprezintă dorinţa noastră. Cu cât calul este mai puternic cu atât mai mari sunt posibilităţile noastre şi, respectiv, noi trebuie să ştim a le struni. Aşadar, scara dorinţelor noastre ţine de iscusinţa de a le struni.
Câte ceva depinde şi de noi: adică ne ucidem dorinţele - ele pier, dacă noi depindem de ele, ca nişte sclavi, atunci pierim şi noi odată cu ele. 
Arta evoluţiei constă în a avea un cal puternic şi a învăţa să fii un bun călăreţ. "
S.N.Lazarev                                                                                                                                                               



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

”BINE AI VENIT,O NOUĂ ZI!        OFERĂ-MI NOROC!           TRANSFORMĂ MINUTELE TALE               ÎN CEASURI LUNGI ȘI FERICITE!             ...