MarYa GhiTa

Fotografia mea
Motto.. Sunt un om viu. Nimic din ce-i omenesc nu mi-e strain. Abia am timp sa ma mir ca exist, dar ma bucur intotdeauna ca sunt. Nu ma realizez deplin niciodata, pentru ca am o idee din ce in ce mai buna despre viata. Ma cutremura diferenta dintre mine si firul ierbii, dintre mine si lei, dintre mine si insulele de lumina ale stelelor. Dintre mine si numere, bunaoara intre mine si 2, intre mine si 3. Iau in serios iarba, iau in serios leii, miscarile aproape perfecte ale cerului... Nichita Stanescu

marți, 29 decembrie 2015

UN CUPLU, DOUA CAI SPIRITUALE. DE LA COMPULSIVITATE LA CONSTIENTA.



Conflictul apare pentru că eşti ameţit de compulsivitate. Oamenii ajung să facă atâtea lucruri din cauza compulsivității.Trebuie să identifici cu claritate acţiunile pe care le faci ca urmare a nevoilor compulsive şi acţiunile pe care le faci conştient. Notează-ţi, analizează şi vezi dacă măcar una dintre aceste acţiuni, în şase luni, poți  să o tai de pe lista acţiunilor complulsive şi să o transformi într-una conştientă. Periodic, debifează una dintre acţiuni şi mut-o de la compulsivitate la conştiență. Dacă te vei ţine de asta, într-un timp scurt vei ajunge să fii mai bine.
Ceea ce este frumos în India, este faptul că în aceeaşi casă, cinci oameni se pot închina la cinci zei diferiți şi nimeni nu a privit asta vreodată ca fiind o problemă. 
Chiar şi azi, în aceeaşi casă, în camera pentru rugăciune, vor fi 25 de zei. Bărbatul se va închina unui zeu anume. Femeia se va închina la cinci zei favoriți. Copiii vor celebra proprii lor zei. Şi vor rămâne şi zei pe care nu-i va venera nimeni, însă ei sunt acolo, pentru că vecinii i-au oferit cadou. 
Toate acestea ar fi imposibile oriunde altundeva în lume. În alte culturi, dacă venerezi altceva decât cei care deţin supremaţia, eşti un om terminat. 
Dacă tu şi partenerul tău urmaţi două căi spirituale diferite, nu este o problemă. Dar dacă el este unul dintre aceia care dorește lucruri, iar tu eşti un căutător spiritual, în mod clar vor apărea probleme, pentru că tu vei vrea să ajungi la sathsang , însă el va dori să meargă la cumpărături; tu vei vrea să te plimbi, el va vrea să facă ceva diferit. Chiar şi aşa, nu trebuie neapărat să fie o problemă, contrastul are şi el frumuseţea lui.
Dacă oamenii sunt suficient de maturi, se pot adapta ,însă cei mai mulţi dintre noi o transformă într-o problemă. Două drumuri spirituale nu sunt niciodată o problemă. Dacă amândoi sunt căutători spirituali, care este problema?! Să presupunem că ceva chiar funcţionează pentru tine şi îi poţi împartăşi partenerului. Dacă el sau ea găseşte ceva minunat, poate împărtăşi asta cu tine. Chiar nu văd nici o problemă în asta. Nu crea probleme acolo unde nu sunt. Apare o anume inconştienţă care provoacă tulburare.
Odată, Shankaran  şi doi dintre prietenii săi s-au dus într-o gară. Erau complet beţi şi întâmpinau probleme la urcarea în tren. Trenul începea să se mişte de pe loc, iar ei încercau să se grăbească şi un bun samaritean îngrijorat i-a împins pe doi dintre ei înăuntru. Însă, înainte de a apuca să-l bage și pe Shankaran Pillai înăuntru, trenul căpătase o viteză prea mare. Omul s-a uitat la Shankaran Pillai şi i-a spus: „ Îmi pare rău că nu am mai apucat să te ajut şi pe tine.” Până atunci, Shakaran Pillai îşi revenise deja şi îi răspunse: „ Sunt sigur că până şi acelor doi băieţi le va părea rău, pentru că veniseră doar să mă conducă.”
Nu raţiona în termeni de cine e mai bun – asta poate deveni o problemă majoră. Însă este bine să crezi că celălalt e important. Dacă ambii cred despre celălalt că este important, va funcţiona. Dacă după câteva zile de căsnicie, începi să crezi că tu meriţi mai multă atenţie, situaţia va degenera. Trebuie să ai in fiecare zi prezentă ideea că celălalt e mai însemnat decât tine. 
Atunci totul va funcţiona aşa cum trebuie.
Sadhguru






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

”BINE AI VENIT,O NOUĂ ZI!        OFERĂ-MI NOROC!           TRANSFORMĂ MINUTELE TALE               ÎN CEASURI LUNGI ȘI FERICITE!             ...