MarYa GhiTa

Fotografia mea
Motto.. Sunt un om viu. Nimic din ce-i omenesc nu mi-e strain. Abia am timp sa ma mir ca exist, dar ma bucur intotdeauna ca sunt. Nu ma realizez deplin niciodata, pentru ca am o idee din ce in ce mai buna despre viata. Ma cutremura diferenta dintre mine si firul ierbii, dintre mine si lei, dintre mine si insulele de lumina ale stelelor. Dintre mine si numere, bunaoara intre mine si 2, intre mine si 3. Iau in serios iarba, iau in serios leii, miscarile aproape perfecte ale cerului... Nichita Stanescu

marți, 27 august 2013

DORINTA SI VOINTA DE A TE VINDECA -TEODOR VASILE, D.Sc.,Ph.D.



    Putem spune, in primul rand, ca esentiala este dorinta de a fi vindecat. Dumnezeu da omului Harul Sau numai daca acesta vrea sa-l primeasca si-l doreste din tot sufletul. Vointa omului este libera si  aceasta este cea pe care Dumnezeu a daruit-o omului prin liber – arbitru. Dumnezeu cere in primul rand omului sa cunoasca; cunoscand,sa iubeasca; si iubind,sa fie gata sa implineasca voia Sa. Atributul mintii omului este Harul lui Dumnezeu, iar Dumnezeu se daruieste celui ce vrea si crede in El.De aceea putem spune ca, intr-adevar vointa omului este esentiala.      
     Omul are datoria sa evolueze in conformitate cu Harul primit de la Domnul, sa staruiasca in Har si sa se lase patruns de el. Faptul ca exista Dumnezeu cel atotputernic, care poate sa vindece orice, omul putand fi izbavit de suferinta, nu este suficient. Este necesar ca omul sa doreasca cu adevarat sa se insanatoseasca, pentru a dobandi de la Iisus tamaduirea bolilor sale.
      Mai departe, vointa de a se vindeca trebuie sa se manifeste nu numai in chemarea in ajutor a lui Dumnezeu, ci si in urmarea tratamentului. Sfantul Ioan Gura-de Aur spunea ca bolnavul trebuie sa colaboreze cu doctorul pentru ca in felul acesta actiunea medicamentelor va fi inlesnita. In cazul bolilor sufletului, acest lucru s-ar traduce prin faptul ca omul trebuie sa ramana intru Iisus si sa primeasca cu toata inima ceea ce vrea El sa faca pentru pentru vindecarea lui. Atunci cand omul, bolnav fiind, nu primeste ajutorul, cade prada bolii, iar daca, mai mult, se impotriveste ajutorului, putem spune ca ia partea bolii, sinucigandu-se.
    Credinta este cea mai puternica forta pe care omul o poate folosi si cea dintai conditie ca el  sa se poata vindeca. Credinta puternica, deplina, desavarsita, reuseste sa vindece cu adevarat. Prin credinta omul poate ajunge la cunoasterea de sine, dar si la cunoasterea tuturor lucrurilor. Credinta are pentru om rolul unei palose care-l apara si-l face de nebiruit. Omul, atunci cand are credinta deplina, poate sa “mute muntii din loc”. Atunci cand exista credinta, nici chiar cea mai mare nenorocire nu ne poate duce la deznadejde.
Fragment din cartea " Flacara Violeta "- Teodor Vasile, D.Sc.,Ph.D.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

”BINE AI VENIT,O NOUĂ ZI!        OFERĂ-MI NOROC!           TRANSFORMĂ MINUTELE TALE               ÎN CEASURI LUNGI ȘI FERICITE!             ...