MarYa GhiTa

Fotografia mea
Motto.. Sunt un om viu. Nimic din ce-i omenesc nu mi-e strain. Abia am timp sa ma mir ca exist, dar ma bucur intotdeauna ca sunt. Nu ma realizez deplin niciodata, pentru ca am o idee din ce in ce mai buna despre viata. Ma cutremura diferenta dintre mine si firul ierbii, dintre mine si lei, dintre mine si insulele de lumina ale stelelor. Dintre mine si numere, bunaoara intre mine si 2, intre mine si 3. Iau in serios iarba, iau in serios leii, miscarile aproape perfecte ale cerului... Nichita Stanescu

luni, 4 ianuarie 2016

FLOAREA DE LOTUS



Pentru moment, trebuie să fii pe aici. De atâtea ori, toţi, şi nu doar tu, suntem prinşi în situaţii pe care nu le dorim şi alături de oameni cu care poate, nu am vrea să ne alăturăm.
Nu alegem niciodată în totalitate locul unde ne alfăm. Exersează! Dacă o faci, exteriorul va deveni şi el o alegere, încetul cu încetul. După un timp, ţi se va părea natural, situaţiile se vor aranja natural.
Nu te îngrijora dacă lumea în jurul tău se aranjează într-un fel sau într-altul –  se va întampla inevitabil după o anumită perioadă de timp. Ceea ce trebuie să faci este să te modelezi într-un fel în care să fii un om frumos. Cum te vor privi ceilalţi, este treaba lor. Acum, ei vor să se scalde în mocirlă – lasă-i în pace pentru o vreme, vor obosi.                                                                                                                         Trăieşte în așa fel încât, atunci când se uită la tine, chiar şi oamenii mizerabili să conştientizeze la un moment dat că e mai bine să fie ca tine.Asta nu-i va ocoli. Sunt răutăcioși pentru că viaţa lor a fost amară şi neîmplinită, şi această amărăciune iese la suprafață sub forma conflictului. Arată-le prin exemplul tău că există un mod de viaţă diferit. În yoga, unul dintre cele mai trainice simboluri a fost întotdeauna cel al florii de lotus, pentru că ea creşte cel mai bine acolo unde noroiul este mai mare – cu cât mai gros, cu atât mai bine. Asemenea murdărie transformă un lucru într-o frumuseţe diafană şi parfumată. Acesta este procesul spiritual. Să devii alergic la mocirlă nu e un proces spiritual. Să devii parte din mocirlă, nici acesta nu este  un proces spiritual. Transformarea mocirlei într-o mireasmă plăcută este un proces spiritual.
Sadhguru Jaggi Vasudev

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

”BINE AI VENIT,O NOUĂ ZI!        OFERĂ-MI NOROC!           TRANSFORMĂ MINUTELE TALE               ÎN CEASURI LUNGI ȘI FERICITE!             ...