MarYa GhiTa

Fotografia mea
Motto.. Sunt un om viu. Nimic din ce-i omenesc nu mi-e strain. Abia am timp sa ma mir ca exist, dar ma bucur intotdeauna ca sunt. Nu ma realizez deplin niciodata, pentru ca am o idee din ce in ce mai buna despre viata. Ma cutremura diferenta dintre mine si firul ierbii, dintre mine si lei, dintre mine si insulele de lumina ale stelelor. Dintre mine si numere, bunaoara intre mine si 2, intre mine si 3. Iau in serios iarba, iau in serios leii, miscarile aproape perfecte ale cerului... Nichita Stanescu

vineri, 8 ianuarie 2016

PARTENERUL POTRIVIT


Intr-un parteneriat inconstient, ramaneti agatat de credinta mostenita din copilarie ca partenerul intuieste automat nevoile voastre. 
Intr-un parteneriat constient, acceptati faptul ca, pentru a va intelege unul pe celalalt, trebuie sa dezvoltati cai clare de comunicare.

Intr-un parteneriat inconstient, aveti tendinta sa reactionati fara sa reflectati inainte. Permiteti reactiei instinctive a creierului vechi sa va controleze comportamentul.
Intr-un parteneriat constient, va antrenati singur pentru a va comporta intr-o maniera mai constructiva.

Intr-un parteneriat inconstient, presupuneti ca rolul partenerului vostru in viata este sa aiba grija ca prin farmec de nevoile voastre.
Intr-un parteneriat constient, renuntati la aceasta perspectiva narcisista si canalizati din ce in ce mai multa energie spre satisfacerea nevoilor partenerului  vostru.

Intr-un parteneriat constient, acceptati in mod deschis faptul ca aveti, la fel ca orcine altcineva, trasaturi negative. 
Atata vreme cat acceptati responsabilitatea pentru aceasta latura mai putin placuta a firii voastre, aveti mai putin tendinta de a va proiecta trasaturile negative asupra perechii, ceea ce creeaza un mediu mai putin ostil

Intr-un parteneriat inconstient, credeti ca modul in care puteti avea o relatie de calitate este sa va alegeti partenerul potrivit.
Intr-un parteneriat constient, realizati ca voi trebuie sa fiti partenerul potrivit. Pe masura ce dobanditi o perspectiva mai realista, constientizati ca o relatie cere angajament, disciplina si curajul de a te dezvolta si de a te schimba; crearea unei relatii de iubire in care sa va simtiti impliniti presupune un efort sustinut.

Harville Hendrix


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

”BINE AI VENIT,O NOUĂ ZI!        OFERĂ-MI NOROC!           TRANSFORMĂ MINUTELE TALE               ÎN CEASURI LUNGI ȘI FERICITE!             ...